fbpx

Новини и научни публикации

Информация за екологични проблеми, изобретения и научни изследвания.

История за човешката глупост

История за човешката глупост

Днес реших да ви върна назад към 1970г. и една интересна случка в Орегон, САЩ, където властите решили да взривят един умрял кит, но нещата ужасно се объркали...

Малка коронавирус нишка

Малка коронавирус нишка

Информация от @__mARV

Майка ми е бивш консултант към СЗО в южната част на Африка, специфично по време на SARS, MERS, и Ебола епидемиите. Ето какво какво си говорихме за епидемията през последните няколко седмици:

Учени откриха загадъчен вирус в Бразилия

Учени откриха загадъчен вирус в Бразилия

Нова форма на вирус с почти неразпознаваеми гени остави озадачени учените от цял свят. Учени открили енигматичния вирус след вземане на проби с амеби от изкуствено езеро в Бразилия. Те установили, че взетите с пробите вируси са по-малки от обикновеното.

Чудовища излизат от дълбините

Чудовища излизат от дълбините

Природата винаги е била пълна с изненади и надали някога ще спре да ни учудва. Наред с все по-необичайните торнада из Европа, тези дни рибари уловиха чудовищна акула в Егейско море. Информацията всъщност показва колко опасно може да бъде да попаднете незащитени в тези води.

Започва нов ледников период

Започва нов ледников период

Всички знаем какво е ледников период, но малко се замисляме кога, как и защо се случват тези периоди и какво е значението им за нас, хората. Знаете ли, че преди 200 години е имало мини ледников период? Нека започнем с малко предистория...

Image
© 2023 Bushcrafter. Създаден и поддържан от Karavelikov
© 2023 iBushcrafter.
Създаден и поддържан от Karavelikov