fbpx

Оцеляване при бедствие в града

Съвети, идеи и важна информация за оцеляване в града по време на криза.

Съвети при гръмотевични бури в градски условия

Съвети при гръмотевични бури в градски условия

Несъмнено едно от най-опасните природни явления е гръмотевичната буря. Какво е важно да знаем при гръмотевична буря в градски условия?

Раница за евакуация при земетресение и пожар

Раница за евакуация при земетресение и пожар

Природните бедствия обикновено възникват бързо, неочаквано и с пълна сила, с което почти винаги ни хващат неподготвени. Казвам почти, защото раницата за евакуация, която описвам в статията, ще ни направи една идея по-подготвени при внезапни бедствия като земетресение или пожар.

Оцеляване при вирусна епидемия

Оцеляване при вирусна епидемия

Гледали ли сте филма "Заразяване"? Гледайте го! Китайският коронавирус е едно събитие, което може би заслужава внимание по темата. Снощи чух, че Световната здравна организация все още не смята, че коронавирусът е заплаха за пандемия и това би трябвало да ни успокои. Странното е, че не се успокоявам и затова седнах да проуча и споделя с вас какви мерки за оцеляване можете да вземете при евентуална вирусна епидемия.

Съвети за оцеляване при бедствие

Съвети за оцеляване при бедствие

Винаги има вероятност да ни сполети сериозно бедствие, а в този случай паниката е най-големия враг. Обаче ако знаете какво да правите, шансът да оцелеете става много по-голям.

В тази статия разгледам някои основни съвети за оцеляване при апокалиптично бедствие в града.

Подготовка за бедствие

Подготовка за бедствие

Подготовката за бедствие не е само да приемате възможността, че то може да се случи, но и да знаете какво да предприемете и да имате достатъчно ресурс, за да оцелеете самостоятелно. Разбира се, библейски апокалипсис е много малко вероятно да стане, но земетресение, пожар, изригване на вулкан или наводнение са съвсем реални заплахи и трябва да знаете какво да правите в случай, че нещо подобно се случи.

Опознай опасностите в града

Опознай опасностите в града

Така, както трябва да познаваме опасностите в дивото, така трябва да знаем и какво може да застраши живота ни в града. И докато опасностите в дивата природа са дълбоко записани в гените ни, заради хиладите години, прекарани в тази среда, то в града всичко приемаме за даденост и не се замисляме какво може да ни сполети. В тази статия ще ви запозная с основните рискове, които крие града.

Image
© 2023 Bushcrafter. Създаден и поддържан от Karavelikov
© 2023 iBushcrafter.
Създаден и поддържан от Karavelikov