fbpx

Полезни растения

Полезни диви растения и билки

Отпускащ билков крем при болка в ставите и мускулите

Отпускащ билков крем при болка в ставите и мускулите

След добрата ефективност на Успокояващия мехлем, реших да впрегна знанията си за билките и да създам лечебен мехлем, подходящ при ревматизъм, дискова херния и всякакви ставни болки. Аз самият съм с двойна дискова херния, а мехлемът, който ще ви представя, облекчи значително състоянието ми.

Успокояващ билков мехлем след ухапвания от комари

Успокояващ билков мехлем след ухапвания от комари

След като ме нападнаха комарите една вечер, реших да впрегна знанията си за билките и да си направя натурален мехлем за успокояване на ухапванията. Получи се уникално добър продукт и в следващите редове ще ви споделя повече за съставките и техните ползи за кожата.

Билки за лечение на травми и болки в ставите

Билки за лечение на травми и болки в ставите

Преди време стъпих много лошо и спуках кост в стъпалото. От тогава при интензивни натоварвания травмираната част на стъпалото ми се поддува, а силната болка ми пречи да стъпвам и ходя нормално.

Реших да приложа на практика знанията си за растенията и да лекувам болката с комбинация от билки, без да приемам никакви лекарства, за да съм сигурен, че подобрението е в следствие от билките.

Десет ядливи диви растения

Десет ядливи диви растения

В тази статия съвсем накратко ще ви представя десет полезни диви растения, които ние често пъти смятаме за плевели, но те могат да бъдат ценен источник на храна с много полезни лечебни свойства. Като всеки дар от природата дивите растения са много по-богати на хранителни вещества, витамини и минерали от култивираните, а фактът че растат на свобода ги прави истински БИО храни, недокосвани от изкуствени торове и препарати.

Image
© 2023 Bushcrafter. Създаден и поддържан от Karavelikov
© 2023 iBushcrafter.
Създаден и поддържан от Karavelikov