fbpx

Съвети и идеи за оцеляване

Как да подходите и какво да избягвате, докато сте сред Природата или попаднете в кризисна ситуация.

Предпазване от болести: Кратка инструкция за ученици

Предпазване от болести: Кратка инструкция за ученици

Покрай притесненията от настъпващия коронавирус COVID-19, с жена ми решихме да напишем кратка инструкция за учениците в клас, която да се залепи на вратата на всеки кабинет в училището. Все пак ако децата съумяват да се предпазват до известна степен сами вярвам, че всички ще спим по-спокойно. В училище приеха много добре идеята, затова я споделям с всички. По-долу в статията ще видите и бутон за сваляне на инструкцията в PDF, готова за печат.

Цялата идея се състои в това децата да поддържат добра хигиена в средата, в която се намират и да изградят елементарна култура на поведение. Всичко това е събрано в 11 кратки съвета, които всеки ученик да спазва.

Антибактериалните гелчета са малки разфасовки, удобни за всяка ученическа чанта (важно е да съдържат алкохол) и ги има във всяка дрогерия. От тях се слага по-малко от грахово зърно и дезинфекцират добре. Не е лоша идея във всеки клас да има на разположение на децата мокри кърпички, а учителят да напомня поне 2 пъти на ден за хигиената.

Повече за правилното измиване на ръцете прочетете тук: Как да си мием ръцете правилно

Знам, че тези неща ги знаете, сигурно сте ги казвали и на детето си, но едно напомняне за почистване на бравата на вратата на класната стая никога не е излишно. И не забравяйте да обясните на детето, че ако киха или кашля, трябва да закрива устата си в сгъвката на лакътя, а не с ръце!

Вярвам, че ако във всяко училище се поставят подобни съвети, рязко ще намалее разпространението на болести сред децата не само касаещи коронавируса, но и грип и всякакви други зарази. Това е и причината да споделя с вас този документ, а вие можете свободно да го споделите и разпространите сред вашата среда. Не претендираме за авторски права, важно е децата ни да са здрави!

Image
© 2023 Bushcrafter. Създаден и поддържан от Karavelikov
© 2023 iBushcrafter.
Създаден и поддържан от Karavelikov